Huisstijl

Put your game face on.

Dat wat goed is, moet er ook goed uitzien. Met jouw huisstijl visualiseer je jouw verhaal en jouw merk.

What's in it for you?

Wat is een huisstijl?

Je huisstijl is de sleutel tot het succes van je bedrijf. Het bepaalt niet alleen je imago, maar helpt ook vertrouwen te scheppen bij potentiële klanten. Daarbij verhoogt een herkenbare huisstijl de waarde van je merk. Die herkenbaarheid zorgt ervoor dat mensen aan jouw merk denken wanneer de behoefte aan jouw producten of dienst ontstaat. Je hebt 7 seconden om een eerste indruk achter te laten. Zorg ervoor dat dit de juiste is! Hebben wij de juiste indruk al gewekt?  

Huisstijl vs. Branding​

Je huisstijl is meer dan alleen een bedrijfslogo laten maken. Het is onderdeel van je ‘branding’. Een term die je vaak om de oren vliegt als het gaat over marketing. Maar wat is het verschil? Branding is een continu proces, waarin je alle aspecten van je merk bepaalt. Dit start met het bepalen van een strategie, waarin je de identiteit van je bedrijf en het merk vastlegt. Dit wordt de input voor het ontwikkelen van jouw merk. Die huisstijl is vervolgens de uitstraling die je toepast op communicatie uitingen. Zo zorg je ervoor dat jouw communicatie het juiste gevoel oproept bij je doelgroep. Of beter gezegd nog, zodat je uitstraling jouw potentiële klanten aanspreekt. Klaar voor een nieuw imago?

Robin Jacobs

Branding bij James Robinson

Of de marketing guru’s het nu branding, huisstijl, corporate identity of brand identity noemen maakt wat ons betreft weinig uit. Uiteindelijk gaat het erom dat jij als ondernemer, marketeer of marketingmanager in je communicatie uitstraalt wat je wil uitstralen. En dat je dit consequent doorvoert. Er wordt vaak gedacht dat een huisstijl hetzelfde is als ‘logo laten maken’. Maar een complete huisstijl omvat veel meer. Bij James Robinson komen we in de volgende vier stappen tot een professionele uitstraling: creatieve sessie, moodboard, logo ontwerp en brandbook. Als je besluit jouw visuele identiteit door James Robinson te laten maken, volgen we de volgende stappen:

Step-by-step

Dit is hoe we het gaan aanpakken

Een succesvolle aanpak is een doordachte aanpak. We nemen je hierin graag bij de hand volgens een duidelijke en gestructureerde werkwijze.

Stap 1

Creatieve sessie

Herkenbaarheid, professionaliteit en betrouwbaarheid. Dat zijn de 3 belangrijkste zaken die jouw huisstijl moet communiceren. Voordat we logo, lettertypes, kleuren en tone-of-voice gaan uitwerken, starten we met een intake. In deze intake gaan we samen kijken waar jouw bedrijf voor staat, wie je doelgroep is en wat je wil communiceren. Op basis van deze informatie, jouw voorkeuren en onze expertise, ontwikkelen we een moodboard.

Stap 4

Brandbook

Een brandbook is een gids met richtlijnen voor alle communicatie vanuit je merk. Het lijkt misschien overdreven, maar het consequent doorvoeren van deze regels zorgt voor herkenbare en professionele uitstraling. Het brandbook is de eerste stap in het neerzetten van je merk. Daarbij is je brandbook een handvat. Het zorgt ervoor dat 'iedereen' campagnes en communicatie-uitingen kan opzetten binnen de kaders van je merk.

Stap 2

Moodboard

Alle input die is vergaard tijdens de creatieve sessie, vatten we samen in een moodboard. Dit is een soort 'collage' die de globale sfeer weergeeft van je toekomstige huisstijl. Hierin krijg je voorbeelden van bestaande kleuren, pay-offs, logo's, lettertypes en meer te zien. Hiermee zetten we de eerste stap naar het concreter maken van jouw huisstijl en checken we of stijl die we voor ogen hebben overeenkomt met de stijl die bij jouw bedrijf past.

Stap 3

Logo ontwerp

Moodboard akkoord? Dan gaan we aan de slag met het eindproduct. We starten met het logo. De sterspeler van de selectie. Een goed logo bevat wat ons betreft niet te veel elementen die samen (vaak geforceerd) vele betekenissen hebben. Een sterk logo is vooral herkenbaar zonder te veel context. Het samenspel van o.a. jouw logo, kleurgebruik, iconen en tone-of-voice leveren we op in een huisstijlgids of 'brandbook'.

Specialisten

Ons team is jouw team.​

Waarom kiezen voor één marketing specialist in je team als je samen met James Robinson ook een heel marketingteam kunt bouwen? Wij zijn James Robinson, jouw nieuwe marketingmedewerker. Ons team is jouw team!

Een complete marketingmix

Step your game up.

Met jouw huisstijl laat je zien wie je bent en waar je voor staat, maar met alleen een huisstijl ben je er nog niet. Zaak om deze stijl en jouw bedrijf te presenteren aan de wereld.

Eerst zien, dan geloven?

Cases

Een greep uit onze projecten waar we trots op zijn en waar we met een grote glimlach over praten.

Alles over marketing

Newsroom

(Online) marketing en alles dat hiermee te maken heeft. Daar zijn we de hele dag mee bezig. Ook als we niet achter het bureau zitten. We schrijven er ook graag over. Vaak kort en krachtig, soms hele verhalen of bijna kronieken. Omdat je over online marketing ook veel sprookjes, mythen en sagen leest, ontkrachten we die graag.