Marketing Strategie

Game(plan), set, match.

Waarom heb je een marketing strategie nodig? Je hebt een bedrijf, je weet wat en aan wie je verkoopt. Dan kun je aan de slag met marketing, toch? Zonder een beknopt marketingplan als fundament wordt marketing lastig.

What's in it for you?

Het belang van een marketing strategie

Een marketing strategie voor jouw bedrijf is als het fundament voor je woning. Als je strategie goed is, staat je bedrijf als een huis. Zomaar starten is meestal geen goed plan. Want zomaar in het wilde weg starten met advertenties, flyers of Google campagnes, is als schieten met hagel. Misschien raak je iets, maar de kans is groot dat je mist. Zonde! Daarbij komt dat zonder doelen, je ook niet kunt beoordelen of je campagnes een succes zijn.

Wij worden door meer dan 125 verschillende bedrijven vertrouwd als marketingpartner. De omvang van deze bedrijven én de branche waarin zij acteren zijn zeer divers.

Onze online marketing specialisten zijn op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Dit zorgt ervoor dat wij door Google zijn aangemerkt als Google Partner.

Je wilt het verhaal van jouw bedrijf niet op 5 verschillende momenten aan 5 verschillende partijen vertellen, maar één partij die je goed kent en alles voor je regelt.

Online Marketing Strategie

Het verbeteren van je online aanwezigheid is een hele klus. Starten gaat vrij snel en eenvoudig. Maar een écht effectieve aanpak kost veel tijd en moeite. Hoe maak je een keuze uit de verschillende marketing strategiën? Wij beginnen dan ook graag met een grondige analyse. Hoe sta je er nu voor? Wat gaat er de komende maanden gebeuren?

We hebben jarenlange ervaring op dit gebied, werken met alle populaire platforms en rusten niet voordat we alles optimaal en toekomstgericht hebben opgezet. De uitkomst? Een praktisch plan met concrete actiepunten. Dit marketing advies kun je vervolgens zelf in de praktijk brengen of aan onze specialisten overlaten. 

Online Marketingplan

Marketing wordt wel vaker een combinatie van ‘art & science’ genoemd. Voor online marketing geldt dat die ‘science’ steeds belangrijker wordt. De science zit vooral in de hoeveelheid data die beschikbaar is wanneer je online marketing inzet. Op basis van deze data kun je niet alleen je doelgroep nauwkeuriger bepalen, maar ook je boodschap aanpassen. Je ziet wat er wél en niet werkt binnen campagnes en stuurt hier real-time op bij. Maar de kunst is juist om een spannende boodschap en goed ontworpen visuals in te zetten. Want een saaie campagne gaat niet werken. Net als campagnes zonder marketing strategie.

Jim Kikken, allesweter op het gebied van online marketing en social media marketing limburg

Business Model Canvas: Praktisch Marketing Advies

Wij zijn van mening dat een gameplan vooral kort en bondig moet zijn. Bij een marketing adviesbureau ontvang je vaak een pagina’s dik boekwerk. Dit is niet hoe wij werken. Je krijgt van ons een duidelijk en overzichtelijk marketing advies voor jouw bedrijf: Wie ben je? Wat wil je bereiken? Wat heb je daarvoor nodig? En hoe kun je dit realiseren? Je kunt hier verschillende modellen voor je marketingstrategie gebruiken. Als basis gebruiken wij het Business Model Canvas. Na de strategische sessie heb je zo op één pagina de basis voor je marketingplan. Ook leggen we jouw doelen vast. Met focus op de zowel de korte-, als lange termijn. Zo weet je direct waar de focus van jouw online marketing op moet liggen. Beter vindbaar worden door zoekmachine optimalisatie? Of juist vol inzetten op Google Ads? We leggen de basis van je strategisch marketingplan en mediaplanning. 

Bel ons

Mail ons