Marketing Strategie

Game(plan), set, match.

Waarom heb je een marketing strategie nodig? Je hebt een bedrijf, je weet wat en aan wie je verkoopt. Dan kun je aan de slag met marketing, toch? Zonder een beknopt marketingplan als fundament wordt marketing lastig.

What's in it for you?

Het belang van een marketing strategie

Een marketing strategie voor jouw bedrijf is als het fundament voor je woning. Als je strategie goed is, staat je bedrijf als een huis. Zomaar starten is meestal geen goed plan. Want zomaar in het wilde weg starten met advertenties, flyers of Google campagnes, is als schieten met hagel. Misschien raak je iets, maar de kans is groot dat je mist. Zonde! Daarbij komt dat zonder doelen, je ook niet kunt beoordelen of je campagnes een succes zijn.

Wij worden door meer dan 125 verschillende bedrijven vertrouwd als marketingpartner. De omvang van deze bedrijven én de branche waarin zij acteren zijn zeer divers.

Onze online marketing specialisten zijn op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Dit zorgt ervoor dat wij door Google zijn aangemerkt als Google Partner.

Je wilt het verhaal van jouw bedrijf niet op 5 verschillende momenten aan 5 verschillende partijen vertellen, maar één partij die je goed kent en alles voor je regelt.

Online Marketing Strategie

Het verbeteren van je online aanwezigheid is een hele klus. Starten gaat vrij snel en eenvoudig. Maar een écht effectieve aanpak kost veel tijd en moeite. Wij beginnen dan ook graag met een grondige analyse. Hoe sta je er nu voor? Wat gaat er de komende maanden gebeuren? We hebben jarenlange ervaring op dit gebied, werken met alle populaire platforms en rusten niet voordat we alles optimaal en toekomstgericht hebben opgezet. De uitkomst? Een praktisch plan met concrete actiepunten. Dat kun je vervolgens zelf in de praktijk brengen of aan onze specialisten overlaten.

Online Marketingplan

Marketing wordt wel vaker een combinatie van ‘art & science’ genoemd. Voor online marketing geldt dat die ‘science’ steeds belangrijker wordt. De science zit vooral in de hoeveelheid data die beschikbaar is wanneer je online marketing inzet. Op basis van deze data kun je niet alleen je doelgroep nauwkeuriger bepalen, maar ook je boodschap aanpassen. Je ziet wat er wél en niet werkt binnen campagnes en stuurt hier real-time op bij. Maar de kunst is juist om een spannende boodschap en goed ontworpen visuals in te zetten. Want een saaie campagne gaat niet werken. Net als campagnes zonder marketing strategie.

Business Model Canvas: Praktische Marketing Strategie

Wij zijn van mening dat een gameplan vooral kort en bondig moet zijn. Dus geen pagina’s dik boekwerk, maar een duidelijk en overzichtelijk plan voor jouw bedrijf: Wie ben je? Wat wil je bereiken? Wat heb je daarvoor nodig? En hoe kun je dit realiseren? Je kunt hier verschillende modellen voor je marketingstrategie gebruiken. Als basis gebruiken wij het Business Model Canvas. Na de strategische sessie heb je zo op één pagina de basis voor je marketingplan. Dit wordt de basis van je strategisch marketingplan en mediaplanning.

Step-by-step

Dit is hoe we het gaan aanpakken

Een succesvolle aanpak is een doordachte aanpak. We nemen je hierin graag bij de hand volgens een duidelijke en gestructureerde werkwijze.

Stap 1

Strategische sessie

In een strategische sessie leren we jou en jouw bedrijf goed kennen. Wat zijn je doelen en hoe kan (online) marketing bijdragen aan het behalen van deze doelen?

Stap 2

Gameplan

Op basis van de strategische sessie werken we jouw Gameplan uit. Dit is een rapport met daarin onze onderbouwde adviezen over hoe je jouw doelen kunt bereiken d.m.v. marketing en branding.

Stap 3

Voorstel

Aan de slag met je Gameplan? Dat kun je zelf doen of met bestaande partners. Maar uiteraard staan we al voor je in de startblokken. We maken je graag een voorstel op maat om samen aan de slag te gaan en je doelen te bereiken.

Specialisten

Ons team is jouw team.​

Waarom kiezen voor één marketing specialist in je team als je samen met James Robinson ook een heel marketingteam kunt bouwen? Wij zijn James Robinson, jouw nieuwe marketingmedewerker. Ons team is jouw team!

Een complete marketingmix

Step your game up.

Elk middel heeft zijn eigen rol in een effectieve marketingmix. Een team kan niet alleen uit spitsen bestaan.

Eerst zien, dan geloven?

Cases

Een greep uit onze projecten waar we trots op zijn en waar we met een grote glimlach over praten.

Alles over marketing

Newsroom

(Online) marketing en alles dat hiermee te maken heeft. Daar zijn we de hele dag mee bezig. Ook als we niet achter het bureau zitten. We schrijven er ook graag over. Vaak kort en krachtig, soms hele verhalen of bijna kronieken. Omdat je over online marketing ook veel sprookjes, mythen en sagen leest, ontkrachten we die graag.