E-mail marketing

Vertrouwd sinds de 1970s.

Een-op-eengesprekken met inhoud. Maar dan op grote schaal.

Wat is Email marketing?

No nonsense, just responses

Je zult vast wel eens gehoord hebben dat social media marketing, email marketing vervangt. Om maar meteen met de deur in huis te vallen; klopt niet! Deze vorm van ‘direct marketing’ is en blijft de meest effectieve manier om jouw klanten te bereiken. En dat ook nog eens kosteneffectief. Het kost je namelijk geen advertentie euro’s!

De kracht van email marketing

Met een sterke email marketing campagne kun je op het juiste moment, de juiste boodschap tonen aan jouw doelgroep. Het klinkt misschien als een hele opgave. Daarom is het belangrijk om vooraf goed in kaart te brengen wat je doelen zijn. Zo kun je geautomatiseerde berichtjes sturen zoals een welkomstmail of verjaardagsmail met een kortingscode! Wie wil dat nou niet? Op deze manier blijf je vers in het geheugen van je klanten.

twee online marketing deskundige

De juiste e-mail marketing software

Afhankelijk van (o.a.) je budget en de grootte van je mailinglijst, kies je de e-mail marketing software uit die bij past. De meeste softwarepaketten geven je inzicht in statistieken zoals geopende e-mails en doorklikratio. Elke e-mail die je verstuurt, geeft je zo meer informatie en inzicht in wat jouw doelgroep graag wil lezen.

Aan de slag

Je kent het wel. Je wordt wakker, opent je mail en… Goedemorgen! 20 nieuwsbrieven van verschillende bedrijven. Klaar om ongelezen de prullenbak in te gaan. Eeuwig zonde! Want email marketing is het uitgelezen medium om jouw doelgroep te bereiken. Maar dan wil je wel, dat je nieuwsbrieven geopend en gelezen worden. Of beter nog, dat lezers converteren! Wil jij ook verzorgde nieuwsbrieven versturen die converteren? Samen bepalen we de thema’s en frequentie, wij doen de rest.


Step-by-step

Dit is hoe we het gaan aanpakken

Een succesvolle aanpak is een doordachte aanpak. We nemen je hierin graag bij de hand volgens een duidelijke en gestructureerde werkwijze.

Stap 1

Je team kiezen

Voor een succesvolle email marketing strategie is het van belang dat je weet wie je campagnes gaat ontvangen. En wat is kenmerkend voor deze groep? Ook denken we samen na over de frequentie van de e-mailmarketing en hoe wel je doelgroepen gaan segmenteren

Stap 2

Design template

Niet algeheel onbelangrijk is natuurlijk hoe je email marketing in de inbox van je doelgroep terecht komt! We zorgen dat een template wordt opgemaakt in jouw huisstijl en passend bij de doelstellingen en je doelgroep.

Stap 3

Automatisering

Automatisering is een krachtige tool waarbij marketeers getriggerde of getimede product of dienst e-mails sturen naar hun klanten! Denk bijvoorbeeld aan welkomstmails of verjaardagsmails. Zo worden ze niet vergeten en heb jij er geen omkijken meer aan.

Stap 4

Scoren

Alles staat klaar! De strategie en de doelgroepen zijn bepaald. Het template is opgemaakt en nu is het tijd voor het vullen van de campagnes. Nu gaan we zorgen dat de campagnes goed gevuld worden tekstueel en wordt er geregeld dat ze op het juiste moment bij de juiste mensen binnen komen.

Specialisten

Ons team is jouw team.​

Waarom kiezen voor één marketing specialist in je team als je samen met James Robinson ook een heel marketingteam kunt bouwen? Wij zijn James Robinson, jouw nieuwe marketingmedewerker. Ons team is jouw team!

Een complete marketingmix

Step your game up.

Elk middel heeft zijn eigen rol in een effectieve marketingmix. Een team kan niet alleen uit spitsen bestaan.

Eerst zien, dan geloven?

Cases

Een greep uit onze projecten waar we trots op zijn en waar we met een grote glimlach over praten.

Alles over marketing

Newsroom

(Online) marketing en alles dat hiermee te maken heeft. Daar zijn we de hele dag mee bezig. Ook als we niet achter het bureau zitten. We schrijven er ook graag over. Vaak kort en krachtig, soms hele verhalen of bijna kronieken. Omdat je over online marketing ook veel sprookjes, mythen en sagen leest, ontkrachten we die graag.