James Robinson Logo Design Zwart

Social Media Marketing

It's a contact sport.

Het duurde 13 jaar voordat de TV 50 miljoen mensen 'gebruikers' had. Instagram had hier 13 maanden voor nodig.

Social media marketing met effect?

Blijf actief en interactief.

“Kunnen jullie hier een advertentie maken voor onze socials?” is een vraag die we vaker te horen krijgen. Uit deze vraag blijken direct twee misvattingen over social media marketing. Nu zijn we dit als marketing bureau wel gewend; last-minute en adhoc acties. Geen probleem!

Maar wil je social media marketing nu écht effectief inzetten, zorg je voor structuur en een planning. In zo’n planning, of ‘contentkalender’, bedenk je vooraf wat je gaat communiceren en met welk doel. Maar de grootste fout, zit ‘m in het woordje ‘advertentie’. Je onderliggende boodschap mag zeker commercieel zijn, maar je wil geen platte advertenties de wereld in gaan slingeren! Keep it social ;). Hoe het dan wel moet lees je hier:

De kracht van social media marketing

Sinds de opkomst van social media, zijn we de socials elk jaar actiever gaan gebruiken. We gebruiken niet alleen steeds meer platformen. We spenderen ook elk jaar weer meer minuten op elk platform. De gemiddelde Nederlander gebruikt maar liefst 4,2(!) social media platformen en is er dagelijks ongeveer 2 uur op actief. Een perfect platform om je doelgroep te bereiken dus.

Meer cijfers over het social media gebruik in Nederland kun je trouwens hier vinden.

James Robinson team met alle online marketing specialisten / James Robinsons social media marketing limburg
Maureen & Nyssa, twee deskundigen in het online marketing gebied, overleggen over social media marketing limburg

Marketing via Facebook, Instagram of LinkedIn?

Afhankelijk van je doelgroep (demografie, locatie, interesses) kies je de platformen die centraal staan binnen je social media marketing strategie. Verkoop je bijvoorbeeld hippe meubels? Dan is Pinterest een heel effectief medium. B2B dienst? Denk dan aan LinkedIn. Wil je vooral jongeren bereiken? Dan kom je al snel op Instagram of TikTok uit.

Maar hoe kies je het juiste platform zonder te veel aannames te doen? In een strategische intake bepalen we je doelen en doelgroepen. 

Contentkalender

Of je social media marketing nu wilt uitbesteden, of er zelf actief mee aan de slag? In beide gevallen is een contentkalender onmisbaar. Deze geeft je namelijk structuur en overzicht! Op basis van de social media strategie die je hebt opgesteld, ga je in jouw contentkalender plannen welke over welke onderwerpen je gaat communiceren, op welke data en op welke doelgroepen je gaat richten. Ook pas je hier jouw boodschap aan per social media kanaal. De tijd van klakkeloos dezelfde posts op Facebook, Instagram en LinkedIn plaatsen is voorbij!

Jim Kikken, allesweter op het gebied van online marketing en social media marketing limburg

Social media marketing uitbesteden​

Zelfs aan de slag met social media marketing, maar zoek je een strategische basis? Of je social media marketing in Limburg aan een bureau uitbesteden? In beide gevallen raden we je aan om een uurtje van jouw en onze tijd in te plannen voor een vrijblijvende strategische intake. Samen kijken we naar de huidige status van je kanalen en wat je wil bereiken. Zoek je bijvoorbeeld meer klikken naar je website, meer interactie op je socials of wil je jouw socials gebruiken voor employer branding?

Step-by-step

Dit is hoe we het gaan aanpakken

Een succesvolle aanpak is een doordachte aanpak. We nemen je hierin graag bij de hand volgens een duidelijke en gestructureerde werkwijze.

Stap 1

Social Strategie

Eerst zullen we een effectieve social strategie opzetten. zodat we erachter komen wat belangrijk is voor jouw bedrijf en hoe we dit willen behalen. Ook kijken we hoe je huidige kanalen presteren en welke interessant zijn voor de social media marketing. Verder kijken we naar wat voor een soort content zal aanspreken tot de doelgroep.

Stap 2

Contentkalender

Nadat de kanalen zijn besproken en de focus voor je social media marketing, is een gestructureerde planning de juiste vervolg stap. Hierin staat over welke onderwerpen je gaat communiceren, op welke doelgroepen je gaat richten en hoe je het kan formuleren in je post per kanaal.

Stap 3

Tijd om te scoren

Tevreden met de content kalender? Dan staan wij voor je klaar zodat jij er geen omkijken meer naar hebt en alles voor je geregeld wordt! Mocht je zelf aan de slag willen, kan dat ook.

Stap 4

SMM Rapportage

Je kunt de voortgangen en vorderingen volgen via een realtime rapportage. Daarnaast houden we je op de hoogte van de vervolgstappen.

Eerst zien, dan geloven?

Cases

Een greep uit onze projecten waar we trots op zijn en waar we met een grote glimlach over praten.

Restaurant Rozemarijn

Horeca

Een vleugje Zeeuwse roots in het hart van Maastricht.

21Jewelz Logo Design Wit

21Jewelz

Retail

A fashionista’s paradise.

Kerststad Valkenburg

Leisure

Geniet van het kerstspektakel en ervaar de magie.

Gemeente Valkenburg

Overheid

Veelzijdig en duurzaam Valkenburg.

Hotel Voncken

Horeca

Al meer dan 125 jaar een begrip in Valkenburg.

Lignano’s

Horeca

De rustieke ambiance en het heerlijke eten dat Italië zo typeert.

The PEPr Company

Leisure

Organisator van de mooiste (wieler)evenementen van Nederland.

Le Theatre Hotel

Horeca

Een verblijf op Franse romantische wijze in hartje Maastricht

De Gouverneur Maastricht

Horeca

Elk uur Hoppy hour bij De Gouverneur!

Een complete marketingmix

Step your game up.

Elk middel heeft zijn eigen rol in een effectieve marketingmix. Een team kan niet alleen uit spitsen bestaan.

Hoger in Google met SEO

Zoekmachine optimalisatie.

Adverteren op Google

Hoog, hoger, hoogst.

Social Media Adverteren

Schiet met scherp.

Website laten maken

Het hart van jouw marketing