Newsroom

1 maart 2023

TikTok it to the top

TikTok biedt de mogelijkheid om op een creatieve manier je merk te promoten, maar hoe zorg je ervoor dat jouw TikTok marketing opvalt?

Tiktok marketing van James Robinson

TikTok Marketing Strategie

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, om je te storten in de verschillende dansroutines en het principe van hoe TikTok nu precies werkt. Er komt nét iets meer bij kijken dan dat. Denk aan wat je doelgroep zou willen zien? Wat houdt ze bezig? En vooral waar zijn ze in geïnteresseerd? 

Zodra je daar alle antwoorden op hebt, kun je vandaag nog beginnen met het creëren van boeiende, creatieve inhoud en je zult zien hoe snel je jouw doelgroep kunt bereiken en jouw bedrijf kunt laten groeien als nooit tevoren! Wat een TikTok marketing strategie zo krachtig maakt is dat er verschillende doelen zijn die je kunt behalen, zoals:

  • Employer Branding 
  • Naamsbekendheid vergroten
  • Betrokkenheid & Interactie stimuleren
  • Producten & Diensten promoten
  • Doelgroepbereik vergroten
  • Concurreren met andere merken

TikTok it to the people

TikTok is al lange tijd niet meer alleen populair bij jongeren, dat is een ouderwets idee! Het platform is namelijk in 2022 met wel 62% gegroeid onder de 40-plussers. De verwachting is dan ook dat het aantal gebruikers de komende tijd alleen nog maar zal gaan stijgen, dus waar wachten we nog op? Laat die dansmoves maar eens zien!

Van cringe naar cash

TikTok is niet álleen een snel groeiend populair platform, maar ook nog eens een goedkopere manier om je doelgroep te bereiken met advertenties! Wie wil dat nou niet? Je kunt er ook voor zorgen dat jouw korte video bij de juiste mensen terecht komt, in plaats van organisch. Er zijn verschillende manieren waarmee je kunt adverteren op TikTok, dus als je liever niet dansend langskomt voor je doelgroep kun je ze ook op vele andere creatieve manieren bereiken! Vergeet niet dat leden op TikTok juist op zoek zijn naar nieuwe merken en nieuwe producten!

Wil jij de dans wagen en beginnen op TikTok? Wij kunnen je helpen!

Isa, stagiaire die onderzoekt hoe een TikTok Marketing strategie zou werken voor een klant
3 stagiaires die in de doelgroep kunnen vallen voor een tiktok marketing campagne

Wellicht ook interessant

Mooi een-zweetje: Merken haken in op Memphis

16 juni 2024

De kracht van directe communicatie

1 mei 2024

Maak zelf een contentkalender voor social media!

22 februari 2024

Meer dan 175 ondernemers ontvangen iedere maand een update uit onze Newsroom.

Óf inspireer anderen en deel onze Newsroom.

Facebook
LinkedIn