Newsroom

26 september 2019

Dreams come true (1/2): Pinky Promise

Voetbal kijken met Robin is een belevenis op zich. Of het nu voor de TV of in een stadion is; ik kan het iedereen aanraden om eens een voetbalwedstrijd met haar te kijken. Je kijk op het spelletje (en alles wat zich erom heen afspeelt) verandert…gegarandeerd. Waar veel liefhebbers van het spelletje letten op looplijnen, passes, schoten en dribbels, let Robin vooral op vlaggen, mensen in het stadion (maar dan niet die 22 op het veld), de stadionspeaker en ga zo maar door. Het is fan-tas-tisch.

Ajax

De eerste wedstrijd die ikzelf als klein jongetje bewust heb meegemaakt is de wedstrijd tussen Ajax en Bayern München (5-2). Na die wedstrijd was mijn liefde voor het voetbal definitief aangewakkerd. Niet alleen mijn liefde voor het voetbal, maar ook voor Ajax. Jarenlang ging ik iedere Champions League-avond naar Nuth om samen met mijn opa de wedstrijden van Ajax te kijken. Vlak voor de wedstrijd gingen we naar de supermarkt om roze koeken te kopen en de dag na de wedstrijd gingen we een krant kopen, zodat ik het artikel over de wedstrijd kon uitknippen en in mijn Ajax-plakboek kon plakken. Geweldige uitjes waren dat…

Ben ik een fanatieke Ajax-supporter? Nouja… niet in de vorm van ‘ik ben er iedere week in het stadion bij’, maar wel in de vorm van ‘ik hoop dat ze altijd winnen en kan slechte zin hebben als ze niet winnen…’ Tenminste… Dat wás zo… Inmiddels hoop ik twee keer per jaar dat Ajax wel verliest: als Fortuna Sittard de tegenstander is.

Robin

Terug naar Robin. Voordat we naar het stadion gingen, hadden we afgesproken om een hapje te gaan eten: Het werd Sushi Goya in Nieuwegein. Eenmaal aangekomen in Nieuwegein (omstreeks 18u10) merkte Robin op dat we ‘helaas’ te laat waren, want de winkels waren net dicht… (‘Nee Robin, we gaan eten en dan voetballen kijken… niet shoppen.)

Eenmaal in het stadion aangekomen ging het over van alles, maar dus niet over voetbal:

  • De signing (bewegwijzering) in de parkeergarage en het stadion klopte volgens Robin voor geen meter.
  • De kampioensvlaggen aan het dak: ‘Waarom heeft Ajax maar 1x de UEFA-cup gewonnen?’…gevolgd door ‘Wel leuk hè, die vlaggetjes’.
  • De mislukte ‘selfie’ van ons tweeën met Marc Overmars op de achtergrond.

 

Verder vroeg Robin zich af of:

  • De fanatieke supporters van Ajax het niet jammer vonden dat ze niet zo’n mooie muurschildering achter zich hadden zoals in het Fortuna Stadion…
  • Waarom de stadionspeaker toch de hele tijd ‘Pinky Promise’ omriep… Dat deed hij 3x… na de doelpunten van ‘Quincy Promes’.

 

Het was hilarisch en schattig tegenlijk. De avond zelf was onvergetelijk:

Dreams come true

We hadden het er toevallig eergisteren over: onze passies. Ik concludeerden dat mijn twee passies, ‘mijn bedrijf’ en ‘voetbal’, perfect bij elkaar zouden komen op 25 september 2019. Deze dag zal de boeken ingaan als een persoonlijke mijlpaal: ‘James Robinson’ in de ‘Johan Cruijff Arena’ op de broekjes van ‘Fortuna Sittard’ in de wedstrijd tegen ‘Ajax’.

Branislav Ninaj en Gregoire Amiot (Fortuna Sittard) in duel met David Neres (Ajax).

Rasmus Karjalainen van Fortuna Sittard in duel met oud-Fortunees Perr Schuurs.

Gregoire Amiot houdt Dusan Tadic en David Neres van zich af.

Tackle van Jorrit Smeets op Dusan Tadic.

Mica Pinto weet André Onana bijna te verrassen.

Mark Diemers laat Serginho Dest zijn hielen zien.

Wellicht ook interessant

De kracht van directe communicatie

woensdag, 1 mei 2024

Zelf aan de slag met social media door middel van een contentkalender!

donderdag, 22 februari 2024

De markt van social media onder de loep 🔎

donderdag, 1 februari 2024

Meer dan 100 ondernemers ontvangen iedere maand een update uit onze Newsroom.

Óf inspireer anderen en deel onze Newsroom.

Facebook
LinkedIn

Bel ons

Mail ons